1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

logo2013update

Društvene mreže

FacebookTwitterYoutube

POTPISANI UGOVORI SA KORISNICIMA USAID-ovog PROGRAMA PODRŠKE MARGINALIZOVANIM GRUPAMA

IMG 0039

TESLIĆ, 04. MAJ - Danas su u Tesliću potpisani ugovori sa korisnicima Fonda za podršku marginalizovanim grupama žena.

Ovim ugovorima osigurana je podrška marginalizovanim grupama žena u razvoju biznisa, od čega 50 posto sredstava daje Opština Teslić, a 50 posto USAID/PPMG. Osamnaest korisnica ovih sredstava dobiće ukupno 90 000 KM za pokretanje sopstvenog biznisa.

Program podrške marginalizovanim grupama će podržati pokretanje i razvoj biznisa ženama žrtvama nasilja, osobama s invaliditetom, majkama osoba s invaliditetom, nezaposlenim mladim ženama. Pomoć je usmjerena marginalizovanim grupama žena jer smo svjedoci da nepovoljan položaj žena i poražavajuće statistike o učešću žena svakodnevno dovode žene na marginu društva. Iako preduzetništvo nije univerzalan lijek za sve nastale promjene i probleme, ono je svakako dio rješenja.

„Sigurno da je ovo jedna od aktivnosti koje je sprovela lokalna uprava u saradnji sa USAID-om, koja pokazuje naša nastojanja da učinimo sve što je u našoj nadležnosti da se broj nezaposlenih na području opštine Teslić smanji. Nadam se da će podrška koju su dobile ovih 18 korisnica biti na nivou da im omogući stabilan biznis od kojeg mogu očekivati materijalnu satisfakciju za svoj rad.“- rekao je zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković.

Amila Dedić, kosultant USAID-ovog Programa podrške marginalzovanim grupama, kaže da će pored finansijske podrške, korisnice ovih sredstava imati i savjetodavnu podršku.

„Jako je važno osigurati im podršku u finansijskom smislu, kako bi uz sve one strahove koji se javljaju na samom početku imale finansijsku podršku, ali pored toga i savjetodavnu podršku, kao i svaku drugu podršku koja im je važna za opstanak njihovog biznisa.“ – naglasila je Dedićka.

Podijeli

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Online podrška(beta)

PRIVREDNI SAVJET

forum

INVEST TESLIC

invest-teslic

Info