1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

logo2013update

Društvene mreže

FacebookTwitterYoutube

Saopštenje Opštinske uprave i Centra za socijalni rad

SAOPSTENJE-ZA-JAVNOST.jpg

TESLIĆ, 25. APRIL - Slučaj stambenog zbrinjavanja sestara Smilje Cvijić i Zore Milivojević iz Bijelog Bučja nedavno je dobio veliki publicitet i izazvao veliku zabrinutost građana na društvenim mrežama, te s tim u vezi u cilju informisanja javnosti Opštinska uprava Teslić i Centar za socijalni rad dužni su da ukažu na sve okolnosti u ovom slučaju, kao i pokušajima da se riješi njihovo stambeno pitanje.
 
Pomenute sestre se nalaze u evidenciji korisnika socijalne zaštite, jer je Smilja, kao lice sa mentalnim onesposobljenjem, korisnik dodatka za pomoć i njegu drugog lica u iznosu od 80,80 KM a bile su i korisnice proširene socijalne zaštite- pomoć oko privremenog smještaja u toku 2012. i 2013. godine, dok nisu ostvarile redovne prihode. Smilja prima porodičnu penziju u iznosu od 326,17 KM a Zora invalidsku penziju u iznosu od 160,41 KM.
 
Prošle godine su podnijele zahtjev za rješavanje stambenog pitanja Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite, koje ih je odbilo jer ne ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom.
 
Isto Ministarstvo je zatim kontaktiralo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Opštinsku upravu Teslić, gdje je od strane Centra za socijalni rad od 2014. godine ponuđeno u više navrata stambeno rješenje na više lokacija u gradu za sestre Smilju i Zoru, što su one svaki put odbile uz obrazloženje da im je jednosoban stan mali i izričito zahtijevale dvosoban stan, a koji Opštinska uprava i Centar za socijalni rad nemaju na raspolaganju.
 
Takođe, 2015. godine je sestrama Zori i Smilji ponuđeno da im se napravi kuća u Petkovićima gdje trenutno žive, što su takođe odbile zbog kako su same navele udaljenosti Petkovića od grada.
 
Centar za socijalni rad i Opštinska uprava Teslić će i dalje nastojati da riješi stambeno zbrinjavanje sestara Smilje i Zore, jer je njihov trenutni smještaj u Petkovićima neuslovan. Trenutno se nudi nova stambena jedinica u gradu, a pozitivan odgovor sestara još očekujemo.

Podijeli

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Online podrška(beta)

PRIVREDNI SAVJET

forum

INVEST TESLIC

invest-teslic

Info