1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

logo2013update

Društvene mreže

FacebookTwitterYoutube

Miličević: Nastavljamo u Tesliću stvarati povoljan poslovni ambijent

akademija2017.jpg

TESLIĆ, 06. APRIL - Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, najavio je da će Opštinska uprava i ove godine nastaviti sa infrastrukturnim radovima, staviti u pogon poslovne zone, te stvarati povoljni poslovni ambijent za investiranje u ovu lokalnu zajednicu.

"Mislim da smo do sada radili dobro i uspješno, ali i da uvijek može bolje", rekao je Miličević večeras na svečanoj akademiji povodom 6. aprila, Dana opštine Teslić.

Miličević je kao prioritete naveo okončanje dva višemilionska projekta -kanalisanje, pročišćavanje otpadnih voda i vodosnabdijevanje, te zaštitu i uređenje vodoutvrda korita rijeke Usore.

On je naveo da su prošlu godinu obilježili infrastrukturni radovi kojima su obuhvaćene sve mjesne zajednice u Tesliću, od kojih je izdvojio realizaciju projekta javne rasvjete, uređenje poslovnih zona, vodovod i kanalizacija.

Svečanoj akademiji prisustvovali su načelnici opština Petrovo i Usora, predstavnici vjerskih zajednica, nevladinih organizacija i zvanice iz oblasti politike, privrede i kulture.

Povodom Dana opštine Teslić čestitke su uputili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednica Vlade Željka Cvijanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, Ambasada BiH u Rumuniji.

Miličević je uručio ovogodišnja priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Zlatna plaketa opštine dodijeljena je učesnici Olimpijskih igara u streljaštvu Tatjani Đekanović.

Srebrena plaketa opštine dodijeljena je pokrovitelju i humanisti Niki Bubiću, te lokalnom preduzeću "Mons produkt", koje se bavi uzgojem alpskih koza i kvalitetnog kozijeg sira.

Zahvalnice su uručene dugogodišnjem atletičaru Iliji Ristiću, Dajani Malešević koja je promovisala opštinu slikarskim radovima i Kolu srpskih sestara "Srpkinje".

Tokom akademije, održane u kino-sali, prikazan je dokumentarni film o prošlogodišnjim aktivnostima u ovoj lokalnoj zajednici.

Povodom Dana opštine sutra u 19.00 časova biće otvorena izložba fotografija posveća dinastiji Romanov i ruskom caru Nikolaju Drugom pod nazivom "U susretom ruskom caru".

U subotu, 8. aprila, na dan krsne slave opštine Teslić, biće služena liturgija u Spomen-hramu u 9.30 časova.

U 11.45 časova predviđen je čin osveštanja slavskog žita i lomljenje krsnog hljeba u maloj sali Opštinske uprave, a u 13.00 časova svečani ručak u Svetosavskoj sali kod hrama Presvete Trojice.

U nedjelju, 9. aprila, predviđene su tradicinalne ulične trke sa početkom od 17.25 časova na Gradskom trgu, saopšteno je iz opštinske uprave.

Podijeli

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Online podrška(beta)

PRIVREDNI SAVJET

forum

INVEST TESLIC

invest-teslic

Info