1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

logo2013update

Društvene mreže

FacebookTwitterYoutube

Smanjene naknade funkcionera i odbornika SO Teslić

skupstina mart 2017

TESLIĆ, 02. MART - Odbornici SO Teslić danas su na 5. redovnoj sjednici smanjili svoja primanja po osnovu odborničkog angažmana. Odbornička naknada je smanjena za 20 odsto i ubuduće iznosiće 350 KM.

 

Uz prethodno smanjenje plata opštinskim funkcionerima za 13 odsto, koje je shodno ovlašćenjima inicirao načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, lokalni parlament danas je slijedio istu politiku usvojivši odluku o smanjenju odborničkih naknada.

 

Prema usvojenoj odluci odbornički dodatak na mjesečnom nivou iznosiće 50 odsto od prosječne neto plate zaposlenih u Opštinskoj upravi za prethodnu godinu, što znači da çe to primanje biti manje za 20 procenata, praveći mjesečnu uštedu u budžetu od 130 KM po odborniku.

Na današnjoj sjednici usvojen je čitav set Odluka o izmjenama prostorno-planske dokumentacije koje nagovještavaju ekspanziju gradnje u nastupajućoj građevinskoj sezoni
.
Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, rekao je da je današnja sjednica SO Teslić donijela više značajnih dokumenata. „Napomenuću da je na početku mog prvog mandata, na moj prijedlog, smanjena odbornička naknada za 10 procenata. Iz te uštede smo formirali fond za pronatalitetnu politiku, a ovaj put smanjenje za još 20 procenata što je usklađeno sa Zakonom, a i nakon konslutacija sa odborničkim klubom.Takođe usvojen je jedan značajan broj regulacionih planova koji omogućavaju izgradnju stambenih i stambeno- poslovnih objekata koji će se graditi u toku ove godine. Oni će se dešavati u užem dijelu grada i imaće više benefita od ovih Odluka. Prvenstveno ljepši i moderniji izgled grada, a drugo značajan prihod bitnih sredstava na ime rente i uređenja u budžet Opštine Teslić i to je nešto sa čime ćemo nastaviti u narednom periodu“ -rekao je Miličević.

Peta redovna sjednica obilježena je i nizom izvještaja organizacija civilnog društva o utrošku budžetskih sredstava u prošloj godini. To se odnosi na Boračku organizaciju, SPKD „Prosvjeta“, Crveni krst i druge organizacije koje se finansiraju direktno iz budžeta.

Na ovoj sjednici prihvaćen je izvještaj o realizaciji programa zajedničke komunalne potrošnje za prošlu godinu, kao i izvještaj o radu Odjeljenja za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom.

 

Podijeli

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Online podrška(beta)

PRIVREDNI SAVJET

forum

INVEST TESLIC

invest-teslic

Info