1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

logo2013update

Društvene mreže

FacebookTwitterYoutube

Održano predavanje za teslićke proizvođače malina

predavanje maline

TESLIĆ, 20. FEBRUAR - U organizaciji Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Teslić i Udruženja poljoprivrednika "Poljotes" juče je u skupštinskoj sali održano predavanje za poljoprivredne proizvođače opštine Teslić.

Predavanje je bilo namijenjeno za proizvođače malina ove opštine, a prisutni su upoznati sa temom „Tehnologija i proizvodnja maline“.
Šef Odsjeka za poljoprivredu i predsjednik Udruženja poljoprivrednika "Poljotes", Njegomir Klječanin, istakao je da je cilj da proizvodnju malina podignu na viši nivo, te dodao da su današnja predavanja usmjerena na to kako sanirati eventualne štete i dogovoriti plan budućih aktivnosti.
Predavač mr Adnan Maličević je govorio o tehnologiji proizvodnje maline, ukazao na razlike između dvogodišnjeg i jednogodišnjeg tipa maline te predstavio sortiment. Takođe je bilo riječi o bolestima i štetočinama, sa posebnim akcentom na klimatske promjene.
Na području opštine Teslić ima oko 350 registrovanih poljoprivrednih proizvođača. Opštinska uprava Teslić za podsticanje proizvodnje malina izdvaja 40.000KM na godišnjem nivou.

Podijeli

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Online podrška(beta)

PRIVREDNI SAVJET

forum

INVEST TESLIC

invest-teslic

Info