1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

logo2013update

Društvene mreže

FacebookTwitterYoutube

Potpisani ugovori sa novim stipendistima Opštine Teslić

stipendisti2017

TESLIĆ, 20. FEBRUAR - Načelnik opštine Teslić Milan Miličević potpisao je danas ugovore za stipendiranje 102 nova studenta.

Mjesečna stipendija za osnovne studije iznosi 100, za master 150, a za doktorske studije 200 maraka. Opština Teslić stipendira ukupno 253 studenta.

Miličević je istakao da je ove godine iz budžeta opštine Teslić izdvojeno preko 250.000KM za stipendiranje studenata.
„Napomenuću, od ranije oni studenti koji su ostvarili pravo i redovno upisali narednu godinu već primaju stipendiju, a njih je ukupno 151. Od ukupno 102 novih stipendista, po našem pravilniku, imamo jedan broj studenata koji su na postdiplomskim studijama za magistarske i doktorske studije, studenti kojima redovno svake godine dodjeljujemo stipendije a to su iz kategorije porodica poginulih boraca i RVI od I do IV kategorije oni po automatizmu ostvaruju prava na stipendiju i to bez konkursa, takođe i učenici generacije srednjih škola. Ono što je bitno naglasiti da stipendiramo i dva učenika srednjih škola koji su štićenici Centra za socijalni rad. " – rekao je Miličević i poželio svim studentima uspješno školovanje.

Stipendisti tvrde da će im stipendija mnogo značiti i olakšati školovanje.
Željko Simeunić, student Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci, rekao je da će stipendija mnogo značiti njemu lično, kao i njegovoj porodici zbog rasterećenja izdataka.
„Ovo će meni mnogo značiti zbog toga što moji roditelji nisu finansijski sposobni da me školuju na fakultetu, pa ću moći da finansiram neke stvari kao što su knjige, itd. Zahvalan sam načelniku Milanu Miličeviću što je prepoznao naš trud i rad, što nas nagrađuje i nadamo se da ćemo biti još bolji“ – rekao je Simeunić.

Podijeli

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Online podrška(beta)

PRIVREDNI SAVJET

forum

INVEST TESLIC

invest-teslic

Info