1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

logo2013update

Društvene mreže

FacebookTwitterYoutube

SO Teslić: Konačno riješen pravni status placeva izbjeglih i raseljenih lica u Tesliću

04 redovna sjednica

TESLIĆ, 09. FEBRUAR - U Tesliću je danas održana 4. redovna sjednica Skupštine opštine Teslić, tokom koje su razmatrane 24 tačke dnevnog reda.

Nakon što je jednoglasno prihvaćena Odluka o pristupanju izradi Strategije razvoja opštine za period od 2018. do 2023. godine, te usko povezane Odluke o pristupanju izradi plana kapitalnih investicija za isti period, uz imenovanje pratećeg stručnog tima, odbornici su dali jednoglasnu podršku Odluci o prihvatanju prenosa prava vlasništva na nekretnine gdje su smještena tzv. izbjeglička naselja. Ovom odlukom konačno se stavlja tačka na rješavanje ovog višegodišnjeg problema.

Milan Kasapović, predsjednik Kluba odbornika SDS-a u SO Teslić rekao je da je posebna pažnja bila usmjerena na revizorski izvještaj za 2016. godinu. " Danas je najveću polemiku pokrenuo revizorski izvještaj. Utvrđeno je mišljenje sa rezervom tako da je Opštinska uprava dobila preporuku I smjernice šta treba da se ispravi u određenom vremenskom periodu. Najčešće se radilo o nenamjernim proceduralnim propustima koji se u veoma kratkom roku mogu ispraviti i usaglasiti sa preporukama" - rekao je Kasapović.

Na ovoj sjednici razmatran je izvještaj o realizaciji podsticajnih sredstava u poljoprivredi za prošlu godinu, te je usvojen program za tekuću godinu čime su stvorene pretpostvake za institucionalnu podršku poljoprivrednom sektoru.

"Danas je usvojen izvještaj o realizaciji podsticajnih sredstava u poljoprivredi u iznosu oko 300.000 KM. Veoma je bitno da ta sredstva u narednom periodu budu operativna jer građanima koji se bave poljoprivredom ta sredstva mnogo znače. Plan utroška tih sredstava smo svelI na minimum da ne bi na neki način opozicija smatrala da postoji zloupotreba, iako mislim da u ovom periodu nije ni postojala" - rekao Miroljub Letić, predsjednik SO Teslić.

Treba istaći i to da su odbornici jednoglasno prihvatili Izvještaj o reviziji konsolidovanih finansijskih izvještaja opštine za 2015. godinu, a nakon toga, po preporukama Glavne službe za reviziju javnog sektora RS, prihvaćen je i akcioni plan otklanjanja markiranih nedostataka.

Podijeli

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Online podrška(beta)

PRIVREDNI SAVJET

forum

INVEST TESLIC

invest-teslic

Info