1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

logo2013update

Društvene mreže

FacebookTwitterYoutube

Prezentovan izvještaj u okviru (MEG) projekta

meg project

TESLIĆ, 26. JANUAR - U okviru implementacije aktivnosti (MEG) projekta prezentovan je izvještaj o procjeni učinka na polju dobre uprave opštine Teslić. MEG projekat finansira Vlada Švicarske, a za implementaciju je odabran Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Sastanku su prisustvovali, ispred (MEG) projekta, Snežana Dačić, konsultant na projektu, Anesa Dizdarević, službenik za lokalnu upravu na (MEG) projektu i Siniša Ubiparipović, terenski službenik za lokalnu upravu.

Izvještaj je prezentovan načelniku opštine Teslić, Milanu Miličeviću i njegovim saradnicima, kao i predstavnicima klubova odbornika.

Načelnik se zahvalio na izvještaju i zaključio da će rezultati i preporuke iz pomenutog izvještaja biti dobra osnova za unapređenje rada Opštinske uprave.

Tokom prve četverogodišnje faze projekta, pružit će se podrška organima lokalne vlasti u unapređenju kvaliteta i dostupnosti javnih usluga i infrastrukture za najmanje 700.000 građana, među kojima su i socijalno najugroženije kategorije stanovništva. Osim toga, planirana je i saradnja sa privatnim sektorom u svrhu podrške otvaranju novih radnih mjesta. Budžet za prvu fazu projekta iznosi približno 21 milion konvertibilnih maraka.

Podijeli

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Online podrška(beta)

PRIVREDNI SAVJET

forum

INVEST TESLIC

invest-teslic

Info