1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

logo2013update

Društvene mreže

FacebookTwitterYoutube

Vijesti Teslić

Otvorena izložba "Karavan Nikole Tesle"

izlozba karavan nikole tesle

TESLIĆ, 16. MART - Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, danas je u srednjoškolskom centru u Tesliću otvorio izložbu „Karavan Nikole Tesle“ u sklopu manifestacije „Nikola Tesla – 160 godina od rođenja naučnika“ koja se unazad godinu dana održava širom Republike Srpske u čast našeg velikog naučnika.

Ova izložba biće postavljena u holu srednjoškolskog centra narednih 15 dana i prezentovana svim učenicima devetih razreda osnovne škole sa područja opštine Teslić, kao i drugim zainteresovanima. Takođe u sklopu ove izložbe učenici elektro smjera su predstavili svoje inovacije koje su već dosta puta nagrađivane na festivalima inovacija.

Opširnije...

Održano predavanje za teslićke proizvođače malina

predavanje maline

TESLIĆ, 20. FEBRUAR - U organizaciji Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Teslić i Udruženja poljoprivrednika "Poljotes" juče je u skupštinskoj sali održano predavanje za poljoprivredne proizvođače opštine Teslić.

Predavanje je bilo namijenjeno za proizvođače malina ove opštine, a prisutni su upoznati sa temom „Tehnologija i proizvodnja maline“.

Opširnije...

Obilježen Dan boraca

dan boraca

TESLIĆ, 14. FEBRUAR - Služenjem parastosa, polaganjem cvijeća na spomen ploču sa uklesanim imenima palih boraca proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata u Spomen-hramu Presvete Trojice, a zatim i svečanom akademijom posvećenoj Danu borca, upriličenoj u kino sali, danas je u Tesliću obilježen Dan Boračke organizacije Republike Srpske – Dan boraca.

 

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, rekao je da je današnji dan prilika da se prisjetimo i odamo dužnu počast svim onima koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku i slobodu srpskog naroda.
„Ovo je prilika da nikada ne zaboravimo sve ono što su borci učinili, a posebno oni koji su dali svoje živote za RS, jer najveća žrtva za jednu državu jeste položiti život za nju. Takođe, ovo je prilika da se javno kaže, vlast na svim nivoima nije učinila i dala svoj maksimum po pitanju problema sa kojima se suočavaju oni koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske. Državna vlast je mnogo novca utrošila na raznorazne stvari koje nemaju veze sa boračkom populacijom. Što se tiče lokalne zajednice mi dajemo svoj maksimum i preko Boračke organizacije, a i Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, naravno zavisno od raspoloživih sredstava izdvojenih za ovu namjenu“ – rekao je Miličević.

 

Predsjednik Boračke organizacije opštine Teslić, Stanko Stanković, rekao je da ovakvi događaju pokazuju da pali borci i njihove porodice nisu zaboravljeni i ne smiju biti zaboravljeni i da svaki parastos i svako obilježavanje porodicama palih boraca i njihovim najbližima mnogo znači.

Pored predstavnika Opštinske boračke organizacije i rukovodstva opštine na čelu sa načelnikom opštine Teslić, cvijeće na spomen obilježje u Spomen-hramu Presvete trojice položili su i predstavnici političkih partija opštine Teslić.

Tokom proteklog odbrambeno-otadžinskog rata na području teslićke opštine poginulo je više od 550 pripadnika Vojske Republike Srpske, a oko 1.500 boraca je teže ili lakše ranjeno.

 

Potpisani ugovori sa novim stipendistima Opštine Teslić

stipendisti2017

TESLIĆ, 20. FEBRUAR - Načelnik opštine Teslić Milan Miličević potpisao je danas ugovore za stipendiranje 102 nova studenta.

Mjesečna stipendija za osnovne studije iznosi 100, za master 150, a za doktorske studije 200 maraka. Opština Teslić stipendira ukupno 253 studenta.

Opširnije...

SO Teslić: Konačno riješen pravni status placeva izbjeglih i raseljenih lica u Tesliću

04 redovna sjednica

TESLIĆ, 09. FEBRUAR - U Tesliću je danas održana 4. redovna sjednica Skupštine opštine Teslić, tokom koje su razmatrane 24 tačke dnevnog reda.

Nakon što je jednoglasno prihvaćena Odluka o pristupanju izradi Strategije razvoja opštine za period od 2018. do 2023. godine, te usko povezane Odluke o pristupanju izradi plana kapitalnih investicija za isti period, uz imenovanje pratećeg stručnog tima, odbornici su dali jednoglasnu podršku Odluci o prihvatanju prenosa prava vlasništva na nekretnine gdje su smještena tzv. izbjeglička naselja. Ovom odlukom konačno se stavlja tačka na rješavanje ovog višegodišnjeg problema.

Opširnije...

Online podrška(beta)

PRIVREDNI SAVJET

forum

INVEST TESLIC

invest-teslic

Info