1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

logo2013update

Društvene mreže

FacebookTwitterYoutube

Vijesti

Miličević: Nastavljamo u Tesliću stvarati povoljan poslovni ambijent

akademija2017.jpg

TESLIĆ, 06. APRIL - Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, najavio je da će Opštinska uprava i ove godine nastaviti sa infrastrukturnim radovima, staviti u pogon poslovne zone, te stvarati povoljni poslovni ambijent za investiranje u ovu lokalnu zajednicu.

"Mislim da smo do sada radili dobro i uspješno, ali i da uvijek može bolje", rekao je Miličević večeras na svečanoj akademiji povodom 6. aprila, Dana opštine Teslić.

Miličević je kao prioritete naveo okončanje dva višemilionska projekta -kanalisanje, pročišćavanje otpadnih voda i vodosnabdijevanje, te zaštitu i uređenje vodoutvrda korita rijeke Usore.

On je naveo da su prošlu godinu obilježili infrastrukturni radovi kojima su obuhvaćene sve mjesne zajednice u Tesliću, od kojih je izdvojio realizaciju projekta javne rasvjete, uređenje poslovnih zona, vodovod i kanalizacija.

Svečanoj akademiji prisustvovali su načelnici opština Petrovo i Usora, predstavnici vjerskih zajednica, nevladinih organizacija i zvanice iz oblasti politike, privrede i kulture.

Povodom Dana opštine Teslić čestitke su uputili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednica Vlade Željka Cvijanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, Ambasada BiH u Rumuniji.

Miličević je uručio ovogodišnja priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Zlatna plaketa opštine dodijeljena je učesnici Olimpijskih igara u streljaštvu Tatjani Đekanović.

Srebrena plaketa opštine dodijeljena je pokrovitelju i humanisti Niki Bubiću, te lokalnom preduzeću "Mons produkt", koje se bavi uzgojem alpskih koza i kvalitetnog kozijeg sira.

Zahvalnice su uručene dugogodišnjem atletičaru Iliji Ristiću, Dajani Malešević koja je promovisala opštinu slikarskim radovima i Kolu srpskih sestara "Srpkinje".

Tokom akademije, održane u kino-sali, prikazan je dokumentarni film o prošlogodišnjim aktivnostima u ovoj lokalnoj zajednici.

Povodom Dana opštine sutra u 19.00 časova biće otvorena izložba fotografija posveća dinastiji Romanov i ruskom caru Nikolaju Drugom pod nazivom "U susretom ruskom caru".

U subotu, 8. aprila, na dan krsne slave opštine Teslić, biće služena liturgija u Spomen-hramu u 9.30 časova.

U 11.45 časova predviđen je čin osveštanja slavskog žita i lomljenje krsnog hljeba u maloj sali Opštinske uprave, a u 13.00 časova svečani ručak u Svetosavskoj sali kod hrama Presvete Trojice.

U nedjelju, 9. aprila, predviđene su tradicinalne ulične trke sa početkom od 17.25 časova na Gradskom trgu, saopšteno je iz opštinske uprave.

Saopštenje odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Teslić: DEMANTUJEMO PISANjE LOKALNOG SNSD-A

opstina

TESLIĆ, 24. MART - Neistine koje su iznesene na zvaničnoj internet stranici lokalnog SNSD-a u Tesliću vezano za dodjelu podsticaja u poljoprivredi za 2016. godinu predstavljaju namjeran i smišljen pokušaj obmane građana naše opštine u cilju izazivanja pometnje posebno među poljoprivrednim proizvođačima i u cilju postizanja jeftinih političkih poena, a bez ikakvih dokaza manipulišući javno dostupnim podacima.

S obzirom da su pojedini odbornici SNSD-a u Skupštini opštine Teslić već ranije iznosili slične optužbe i neistine, a za koje im je istom prilikom zvanično nedvosmisleno ukazano da ne odgovaraju istini, sama činjenica da iako upoznati o neistinitosti svojih tvrdnji to isto rade ponovo javnim saopštenjem, govori da svjesno i namjerno obmanjuju građane.

Radi istinitog informisanja javnosti dužni smo se osvrnuti na iznesene tvrdnje SNSD-a za koje ćemo pokazati da ni jedna jedina ne odgovara istini, počevši od glavne neistine da je načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu dodijelio podsticaj sam sebi i to po dva osnova, za šta SNSD kao „dokaz“ navodi da se na spisku dodijeljenih podsticaja nalazi „ime i prezime identično načelniku ovog odjeljenja“.

Tačno je da je ime identično imenu načelnika odjeljenja ali se ne radi o istoj osobi.

Istine radi, takođe naglašavamo da načelnik ovog odjeljenja niti njegovi članovi domaćinstva, nisu podnosili zahtjev za podsticaj u poljoprivredi iako imaju uzorno porodično poljoprivredno gazdinstvo koje ispunjava sve uslove za podsticaj.

Činjenica da se upravo neki od onih koji nemaju nikakve veze sa najjačom političkom partijom u Tesliću prozivaju u tekstu na stranici SNSD-a kao korisnici podsticaja ujedno je i najbolji dokaz neistinitosti tvrdnji SNSD-a da se podsticaji dodjeljuju samo politički podobnima.

Nije tačna ni tvrdnja SNSD-a da se pravo na podsticaje za pravna i fizička lica može ostvariti samo po jednom osnovu, jer Programom o podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području opštine Teslić (Sl. gl: 3/16), propisano je da: „Podsticaji se mogu ostvariti samo po jednom osnovu uz dodatnu mogućnost ostvarivanja prava na podsticaj za zapošljavanje u poljoprivredi na vlastitom RPG i afirmaciji savremene poljoprivredne proizvodnje“.

Kada je u pitanju proizvodnja mlijeka Pravilnikom je takođe definisano da: „Po traženju podnosioca zahtjeva isplata podsticaja se može izvršiti i na polugodišnjem nivou“. Ovo jasno pokazuje zbog čega su na izvještaju količine ispod 10.000 litara, a SNSD pogrešnim tumačenjem tabele svjesno dovodi u zabludu građane.

Proizvođači maline su svoj godišnji urod predavali ovlaštenim hladnjačarima od kojih su dobili adekvatne dokaze na osnovu kojih je komisija obračunavala premiju za iste, te je jasno da su tvrdnje SNSD-a i u ovom slučaju u domenu nagađanja bez ikakvih dokaza!

Farma Doringo je najveći proizvođač u poljoprivredi na području opštine Teslić, proizvodi široku lepezu proizvoda i njegova proizvodnja je mnogo veća nego što se podstiče iz opštinskog i republičkog budžeta. Iz republičkog budžeta Farma Doringo ostvaruje podsticaje i do 7-8 puta veće nego iz budžeta opštine Teslić. Takođe, godišnji porez koji Farma Doringo uplati državi mjeri se stotinama hiljada KM.

Sa stanovišta Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Opštinske uprave Teslić posebno smo ogorčeni činjenicom da je SNSD u svom sapštenju bez povoda i neopravdano iznio niz neistina, kao i ličnih uvreda na račun službenika ovog odjeljenja, koji su vrsni stručnjaci – inžinjeri poljoprivrede, što je i osnovni kriterijum za njihovo imenovanje u Komisiju za dodjelu podsticaja.

Među prozvanim inžinjerima je i sin heroja, poginulog borca VRS, koji sigurno nije zaslužio da mu se upućuju lične uvrede od strane SNSD-a.

I na kraju važno je napomenuti da je u periodu od 2012.-2017. po osnovu podsticaja za poljoprivredu isplaćeno iz budžeta opštine Teslić oko 1,5 miliona KM što u prethodnim periodima nije zabilježeno.

 

Načelnik odjeljenja za privredu i poljoprivredu
                    Borislav Tešić

Počela sa radom kancelarija za građanska pitanja

opstina

TESLIĆ, 10. MART - Kancelarija za građanska pitanja smještena je u Opštinskoj upravi Teslić, s ciljem bržeg i efikasnijeg rješavanja zahtjeva građana, te uočavanja osnovnih problema sa kojima se naši sugrađani susreću kako bi se isti sistemski rješavali u saradnji sa nadležnim Odjeljenjima Opštinske uprave.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, naglasio je da je cilj Kancelarije za građanska pitanja evidentiranje problema građana i njihovom što bržem i uspješnijem rješavanju.

„Ja kao načelnik opštine sam na raspolaganju građanima 24 sata dnevno. U cilju unaprijeđenja javnosti rada, jačanja odgovornosti i uspostavljanja direktne komunikacijе sa građanima i rješavanju njihovih problema zvanični prijem kod načelnika se vršio četvrtkom, odnosno pokazalo se da je to bio samo formalni termin, a da je komunikacija sa načelnikom i Opštinskim službama bila svakodnevno dostupna građanima. Ovaj put Kancelarija za građanska pitanja će biti na raspolaganju građanima, oni koji imaju bilo kakav problem mogu svakodnevno da budu u kontaktu sa pomenutom službom koja predstavlja Kabinet načelnika. Naravno ako postoji problem takve vrste koji ne može da se riješi bez direktne komunikacije sa načelnikom biću obavješten i spreman da saslušam, odgovorim i pokušam riješiti svaki problem. Na ovaj način će Opštinska uprava zvanično, formalno i kvalitetnije biti u službi građana opštine Teslić, što će doprinjeti kvalitetu naših međusobnih odnosa“ – rekao je Miličević.

Šef Odsjeka za odnose s javnošću i građanska pitanja, Vanja Pajkanović, naglasila je da će službenici pomenute kancelarije biti na raspolaganju sugrađanima svakim radnim danom od 7 do 10 časova.

„Građani mogu doći u Opštinsku upravu u kancelariju broj 8, kontaktirati nas telefonskim putem na broj 053/411-546 ili na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.“ – rekla je Pajkanovićeva.

Mladen Ivanić posjetio opštinu Teslić

ivanic posjeta teslicu

TESLIĆ, 20. MART - Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, najavio je danas u Tesliću da će u skladu sa mogućnostima pomoći infrastrukturne projekte u ovoj lokalnoj zajednici.

Ivanić je nakon sastanka sa načelnikom opštine Teslić, Milanom Miličevićem i predsjednikom Skupštine opštine Miroljubom Letićem rekao da je upoznat o dva krupna infrastrukturna projekta koja se odnose na izgradnju vodovoda i razvoj poslovnih zona u ovoj lokalnoj zajednici.

Opširnije...

Otvorena peta po redu izložba rukotvorina

rukotvorine 2017

TESLIĆ, 07. MART - U organizaciji Turističke organizacije opštine Teslić, a pod pokroviteljstvom načelnika opštine Milana Miličevića, danas je na gradskom trgu u Tesliću otvorena peta po redu izložba rukotvorina prodajnog karaktera „Teslić V" koja je okupila rekordan broj izlagača, njih 39, sa područja opštine Teslić kao i okolnih opština.

Opširnije...

Online podrška(beta)

PRIVREDNI SAVJET

forum

INVEST TESLIC

invest-teslic

Info