1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

logo2013update

Društvene mreže

FacebookTwitterYoutube

Načelniku Miličeviću u Podgorici uručen BFC sertifikat

priznanje-BFC

Načelnik opštine Milan Miličević je 10. maja, u ime Opštine Teslić, primio prestižni BFC certifikat o povoljnom poslovnom okruženju što je Teslić svrstalo među najbolje investicione destinacije u jugoistočnoj Europi.Priznanje za unapređenje rada lokalne administracije je uručeno na IV regionalnom BFC SEE kongresu u Podgorici, koji je organizovan od strane Ministarstva finansija Crne Gore i Nacionalne Alijanse za lokalni ekonomski razvoj Srbije (NALED) uz podršku GIZ Otvorenog regionalnog fonda za modernizaciju opštinskih usluga.U sklopu zvanične ceremonije, sertifikat je načelniku opštine Teslić Milanu Miličeviću uručila ministrica uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić. 

Opština Teslić je prva opština u Republici Srpskoj koja je ispunila sve neophodne uslove za BFC sertifikat, a osim opštine Teslić, ovaj sertifikat je na istoj ceremoniji uručen i gradovima Bijeljina i Prijedor, kao i opštini Mrkonjić Grad.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, istakao je da je ponosan zbog činjenice da je opština Teslić od sada zvanično opština sa povoljnim poslovnim okruženjem, te je iskoristio priliku da se zahvali svim subjektima koji su pomogli da se dođe do sertifikata, kao što su: Privredna komora RS, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS, Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, predstavnicima USAID SIDA GOLD projekta i GIZ Prolocal projektu.
Bez svih njih i velike angažovanosti Odsjeka za razvoj i investicije ali i svih odjeljenja Opštinske uprave Teslić ne bismo bili u prilici da ispunimo uslove za dobijanje BFC SEE sertifikata – rekao je Miličević i dodao da je najbolja potvrda koristi od provedenih aktivnosti u toku sertifikacije to da su privrednici koji djeluju na području opštine Teslić zadovoljni uslugom, da je Opštinska uprava Teslić brza i efikasna i da im je na usluzi.
Trenutno više od 60 lokalnih samouprava iz regije unapređuju poslovno okruženje kroz BFC program. Istraživanje koje je sproveo GIZ je pokazalo da su uslovi poslovanja u sertifikovanim opštinama za 76% bolji nego u ostalim sredinama. U periodu 2012-2015. godine opštine i gradovi sa BFC sertifikatom su privukle gotovo milijardu eura direktnih stranih investicija, što je u prosjeku tri puta više od njihovih konkurenata koji nemaju certifikat.

 

Podijeli

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Online podrška(beta)

PRIVREDNI SAVJET

forum

INVEST TESLIC

invest-teslic

Info